Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

msp

Dagens store nyhed fra Manic Street Preachers var, at de tre walisere til september sender deres tiende album på gaden. Albummet hedder “Postcards From A Young Man” og følges op af bandets længste UK-tour til dato.

Manics besøgte sidst Danmark, da de spillede en fin, men noget malplaceret, koncert under Lillebæltsbroen sidste sommer, så man kan håbe, at turnéen udvides med det europæiske fastland.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Peter
June 1, 2010 kl. 10:52

…og her gik man og håbede på at de bare ville gå i opløsning

Kristian
June 1, 2010 kl. 11:57

med samme værdighed som Pixies, der stadig malker to gode, men 20 år gamle, albums?

Peter
June 1, 2010 kl. 13:45

De har da i det mindste tonet rent flag og sagt at de turnerer for pengene, og jeg foretrækker det egentlig også sådan – ligesom jeg heller ikke håber at Pavement skulle få nogle ideer om at indspille nye ting. Men hvis Pixies har 2 gode albums er det jo også halvdelen af deres output – hvor mange ligegyldige albums har Manics udgivet efterhånden?

Dertil kommer jo så at Pixies er så umådeligt meget bedre et band end Manics nogensinde kunne drømme om at blive. Deres betydning og indflydelse i musikhistorien er så stor at Manics kun kan drømme om at være en bums på Frank Blacks fede hvide røv.

Kristian
June 1, 2010 kl. 14:05

Jeg tror ikke MSP har et burger/coke-forbrug der tvinger dem på landevejene – men hvis du mener at bands der spiller for huslejen er noget særligt, så fine by me.

Jeg har tilgengæld svært ved at se hvorfor man ligefrem går og håber på, at MSP går i opløsning – skærer Motorcycle Emptiness virkelig så meget i ørerne?

og så tror jeg, at Manics har samme succes/relevansrate som Pixies, cirka fifty-fifty.

Peter
June 1, 2010 kl. 14:21

Jeg går som sådan heller ikke ligefrem og håber på noget det var nu mest som en lille sjov sidebemærkning til at der i den tidligere nyhed stod at folk havde gættet på ny plade eller opløsning.

Men sjovt at nævne huslejen, Pixies trommeslager David Lovering boede jo faktisk stort set på gaden da de startede ud igen tilbage i 2004, så jeg forstår da ihvertfald godt han synes det er en god idé.

Jeg synes ikke bands der spiller for huslejen er noget særligt, men jeg synes at et særligt band som Pixies der spiller for huslejen eller coke* er noget særligt. Jeg tror da at Manics har haft meget mere succes end Pixies nogensinde havde, men det er ikke nogle særligt gode plader de laver, hvis ikke de bliver tvunget i studiet så skulle de måske spørge sig selv om det er det værd – eller optage et seriøst stofmisbrug som der kom nogle ting på spil.

(*Deal havde været clean i et år da Pixies tog på tur i 2004 og Black tvang Lovering til at søge hjælp for sit pillemisbrug, som han startde da hans far døde under Pixies touren Black og Santiago er begge familie fædre så jeg tror ikke der mange stoffer der ryger indenbords disse dage)

pandekagen
June 1, 2010 kl. 14:31

Manic Street Preachers er det arveste lort in the history of mankind.

Martin
June 1, 2010 kl. 14:33

Snap

stefan
June 1, 2010 kl. 14:37

@ pandekagen: true that

Nicki
June 1, 2010 kl. 14:46

Jeg kan meget godt lide Manic Street Preachers til og med Everything Must Go. Men at sammenligne dem med Pixies er way off!

Pixies lavede 3 mesterværker og et album med flere store højdepunkter på 4 forsøg. Det er nok det mest indflydelsesrige band indenfor rock/alternative/indie de sidste 25 år og deres sange holder 100% lige så meget i dag som da de blev udgivet.

Pixies fik aldrig den store anerkendelse hos den brede befolkning før de gik i opløsning, og at de kommer frem 20 år senere og spiller sangene live er kun fedt for os, der ikke nåede at se dem dengang.

Peter
June 1, 2010 kl. 14:52

Man ved at debatten er kørt af sporet når man kan fremhæve Nicki for god tone :-)

Kristian
June 1, 2010 kl. 16:20

@Peter:At kræve at der “skal noget på spil” for Manics klinger sgu hult kombineret med et forsvar af en mand, der turer rundt med en gruppe mennesker han ikke kan li’, udelukkende for at tjene penge (så han kan fortsætte rækken af soloskiver, der ofte har det med at ende i den ellers MSP-tilskrevne kategori af “ligegyldige albums”)

Colbert
June 1, 2010 kl. 17:17

Jeg er splittet.

Eller nej – det er jeg egentlig ikke…

Pixies er en ting og Manics noget andet. At klandre Manics for at kunne holde sammen i 25 år er noget forbandet sludder. De har lavet mesterværker – om så indie-kids’ne kan indse det eller ej. At nogle albums har været bedre end andre er ikke andet end naturligt over så lang en karriere.

Pixies lavede noget fantastisk – men selv på deres 4 albums er niveau-forskellen stor.

Når selvudråbte feinschmeckere går til angreb på “our” Manics, så får jeg lyst til at hævde, Pixies er noget lort, fordi de fleste af Blacks solo-plader har været ringe. Men det ville jo være usagligt…. så det undlader jeg.

Peter
June 1, 2010 kl. 18:03

Jeg kender ikke Blacks solo ting men jeg kan forstå at de er en ganske blandet affære som dem vil jeg ikke engang prøve at forsvare (ligesom jeg ikke har nogen interesse i det).

Grunden til at Pixies gik i opløsning kan være mange og en kæmpe stor del af den er ganske givet at Black ikke kunne holde til at Deal blev en publikums darling i den grad som tilfældet var – det var jo hans band. En anden grund kunne også være, som han allerede var inde på dengang, at Black følte at han havde nået det han kunne kreativt med Pixies (en tanke der vist aldrig er røget igennem hovedet på et eneste Manics medlem). Alle de her ting kan man se i filmen LoudQUIETloud om Pixies gendannelse. Her hedder det også fra Black, “we don’t talk together and that’s not because we don’t like each other, it’s just the kind og people that we are”. Om Pixies kan lide hinanden eller ej ved jeg ikke men nu har de været på gentagne turneer siden 2004 så mon ikke der er en smule lyst forbundet med koncerterne – jeg har i hvert fald sjældent set så fokuseret et band som Pixies da de for 3 dage siden spillede i Spanien, og så glad tror jeg faktisk ikke ret mange mennesker er for penge.

Jeg klandrer ikke nogen for at holde sammen, jeg klandrer nogen for at lave dårlige plader.

Peter
June 1, 2010 kl. 18:05

…nå ja, og så håber jeg da iøvrigt oprigtigt talt at den næste Manics plade bliver god.

Kristian
June 1, 2010 kl. 18:19

Men Peter, hvornår har du sidst hørt en Manics-plade, sådan rigtigt? Kan du på stående fod, uden at google, nævne tre sange fra hver af de sidste tre MSP albums, som jeg går ud fra er blandt dem du kategoriserer som “dårlige”?

og hvis du ikke stoler på mig, så tjek anmeldelserne af Journal for Plague Lovers – http://en.wikipedia.org/wiki/Journal_for_Plague_Lovers

Peter
June 1, 2010 kl. 18:43

Jeg kan måske samle sammen til 3 i alt siden Tell Me Your Truth…

Der var jo den der med Nina Persson og så var Nixon sangen fra Lifeblood og længere tilbage tilbage var der en sang om Elian Gonzalez. Journal kan jeg godt huske fik gode anmeldelser så den mener jeg jeg har tjekket ud (måske på noget Luisterpaal) uden at den gjorde mig det store.

Nicki
June 2, 2010 kl. 4:10

Standard musikdebat skabelon:

A: Dette band er vildt godt!
B: Nej, det er et lorteband!
A: Det er fordi du ikke har forstået dem rigtigt, desuden har du ikke hørt alle deres plader.
B: Du har ret i, at du kender bandet bedre end jeg gør, men det er klart, for jeg gider ikke spilde mere tid på det band.
A: Der kan du selv se.
B: Det er også bare et spørgsmål om smag.

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS