Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

air_-_Orange_Stage_-_photo_by_Klavs_Bo_Christensen-Rockphoto

Velkommen til anden del af Frekvens” store Roskilde guide. Her ser vi nærmere på en masse af de navne som står med småt på årets plakat.

Her finder man virkelig meget godt hvis man leder efter det og det er vel også her man finder Roskildes virkelige styrke, nemlig det store antal af bands og et kæmpe udbud af forskellige genre som man kan gå på opdagelse i. Vi vil dog undlade at gennemgå samtlige navne og i stedet anbefale de bands som vi syntes man helt sikkert skal tjekke ud.

Husk også at læse Frekvens” gennemgang af samtlige Pavilion Junior navne.


Beach House
Tidligere på året udsendte Beach House deres tredje album, det lille mesterværk “Teen Dream” som fortsætter den underspillede drømmende pop som også kendetegner de to foregående udspil men dog alligevel noget mere udadvendt, særligt på singlen Norway og åbneren Zebra. Skinner solen højt glæder vi os til at drømme hen i græsset, regner det glæder vi os til at samles i teltet og blive opløftet under alle omstændigheder glæder vi os meget til Beach House.

The Bear Quartet
The Bear Quartet optræder sjældent live men kunne dog bl.a. opleves til sidste års Pop Revo festival hvor de som jeg husker det spillede en ret tung og mørk koncert og nu har de åbenbart fået mod på mere. Hvis The Bear Quartet er helt nyt for dig, så kan man fint starte med sidste års udmærkede “89″. I løbet af efteråret udsender The Bear Quartet nyt album med navnet “Monthy Python” og herfra kan man i øjeblikket høre 4 sange på bandets hjemmeside.

Converge
Hardcore, mathcore eller ekstrem metal, en ting er sikkert Converge spiller hårdere og hurtigere end de fleste. Converge udgav sidste år deres syvende album, “Axe to Fall” som generelt fik ret fremragende anmeldelser og Pitchfork skrev, “Converge are this generation”s Black Flag“, hvilket må siges at være lidt af et prædikat at få hæftet på sig. Hvad enten man normalt er til hård musik eller ej, og Converge er hårdere end det meste, så bør man ikke snyde sig selv for bare at opleve en smule af amerikanernes koncert, om ikke andet så for deres tekniske kunnen.

Den Sorte Skole
DJ kollektivet Den Sorte Skole spiller for tredje år i træk på Roskilde efter de for 2 år siden spillede en efterhånden legendarisk koncert på skaterampen, og sidste sidste år væltede Metropol scenen vender de i år tilbage med et særligt 40 års jubilæums show hvor de blander musik fra de sidste 40 års Roskilde programmer. Det virker som en god og original måde at fejre jubilæet og dømt ud fra de 2 sidste års koncerter skal det nok blive en kæmpe fest – vi glæder os.

Dirty Projectors
Dirty Projectors er en forunderlig størrelse som laver pop af den skæve og knirkende slags. Som hovedmand midt i alt forvirringen står Dave Longstreth, en slags moderne Bowie, Eno eller Byrne (Roskildes ord). Sidstnævnte medvirkede da også på den aldeles glimrende Knotty Pine som Dirty Projectors leverede til Dark Was the Night projektet. Albummet “Bitte Orca” var at finde i toppen af de fleste årslister sidste år (en 3. plads på Martins personlige liste var dog hvad den kunne klare her). Under alle omstændigheder er der mulighed for en oplevelse af de helt særlige til Dirty Projectors.

Efterklang
Efterklang behøver nok ikke den store introduktion eftersom de er er af de mest roste danske bands igennem de sidste år og mange folk har sikkert oplevet dem live før, men i så fald så ved man også hvor fantastiske koncerter de er i stand til at levere og når de så oven i købet kommer med et album som “Magic Chairs” i bagagen så er der ingen grund til at tro at Efterklang ikke leverer en absolut magisk koncert på Roskilde. Albummet har vist en ny og mere “poppet” side af bandet og har overvundet flere skeptikere, så hvis du ikke tror Efterklang er noget for dig, så giv dem en sidste chance på Roskilde.

Health
Los Angeles bandet Health spiller eksperimenterende støjrock og kan dermed sættes i bås med den støjrock genkomst der kommer ud af Californien i disse år, men på den anden side er Health også helt sine egne. På det seneste album “Get Color” fra sidste år blandes der masser af elektroniske elementer ind i lyden og bandet insisterer åbenbart på at smide et remix efter deres “rigtige” albums således kan man på “Disco” opleve det selvbetitlede debutalbum i remix versioner og Get Color remixene er på vej på “Disco 2″. Under mottoer som “you will love each other” og “noise, disco, fashion” er Health klar til at smadre dine ører.

Japandroids
At støjrocken lever i bedste velgående er canadiske Japandroids endnu et godt eksempel på, dog i en noget mere straight up punket version end den man finder hos Health. I en klassisk opsætning, trommer-guitar, spiller duoen deres fremragende debutalbum, “Post-Nothing” først og fremmest omhandlende den svære kærlighed, djævelsk højt og i et hæsblæsende tempo, det kan folk der så dem på Musikcafeen i februar bevidne.

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba
Noget af det særlige ved Roskilde er at man udover de store navne og de hypede Pitchfork navne får mulighed for at opleve navne som man måske online casino ellers ikke lige ville få mulighed for at opleve og en sådan chance er Bassekou Kouyate & Ngoni Ba. Bessekou Kouyate er blevet kaldt strengenes prins for sit spil på strengeinstrumentet Ngoni (Ngoni Ba er hans backing band og musikken er hovedsageligt bygget op omkring dette instrument). Det nye spillested Atlas Aarhus, som bl.a. er eksperter i verdensmusik kalder Bassekou Kouyate for en af Afrikas mest toneangivende musikere og Gaffa uddelte 5 stjerner til albummet “I Speak Fula” som udkom sidste år.

Lindstrøm & Christabelle
Lindstrøm & Christabelle trækker store veksler på lummer 70er disco som man kan drømme om at den lød på Studio 54, i denne lettere opdaterede udgave er det stadig mere end almindeligt svært ikke at lade sig gribe med og begynde at danse, vi går selvfølgelig ud fra at der er lagt op til en kæmpe fest på Roskilde. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Lindstrøm & Christabelle kan du passende starte med nummeret Baby Can”t Stop, hvis du kan sidde stille til det bør du søge læge.

Local Natives
Med skovhuggerrockens flotte vokalharmonier og afropoppens rytmebund står Local Natives, som en anden blanding imellem Fleet Foxes og Vampire Weekend, men en fod i hver lejr af tidens store tendenser, og det er der på debut albummet “Gorilla Manor” kommet er ret godt resultat ud af. Pitchfork kalder dem for West Coast Grizzly Bear og påpeger at hvor Grizzly Bears “Yellow House” var en afsides liggende hytte i New England så er “Gorilla Manor” en fest hybel i Orange County, og det lyder som en fest vi gerne vil med til.

Moderat
Modeselektor og Apparat har på glimrende vis slået sig sammen til Moderat. Inden alkoholen for alvor fik overtaget og sulten trak i os nåede vi lige at fange et enkelt nummer med gruppen på Primavera, og selv om vi altså måtte give fortabt så lød det virkelig godt. Vi glæder os derfor meget til at få revanche og opleve tyskernes blanding af dubstep/techno/pop/whatever? Man kan passende starte med nummeret A New Error, vi lover at det ikke vil være en fejl.

Nissenmondai
Historien forlyder at selv hårde drenge som No Age, Lightning Bolt og Battles må se måbende til når de tre små japanske piger i Nissenmondai blænder op for deres vilde blanding af bl.a. støj og post-punk elementer, resultatet bliver til noget du med garanti ikke har hørt lignende før. For nogle år siden spillede de til den Århusianske festival Jazzjuice hvor de blev det store samtaleemne – det kunne de meget vel også godt gå hen og blive på Roskilde i år.

Serena-Maneesh
Støjrocken kommer i mange former og afskygninger på årets Roskilde og vores naboer i Norge byder ind med Serena-Maneesh som bygger på den mere “klassiske” støjrock i tradition med My Bloody Valentine og Sonic Youth, det er der jo mange bands der gør, tænker du så, men Serena-Maneesh formår alligevel at blande deres mange referencer til deres helt eget lydbillede. Det er mørk støj og pop som Sune Wagner ville sælge sin pik for at kunne lave det.

Titus Andronicus
Der er godt nyt for Roskilde publikummet, netop hjemvendt fra den spanske festival kan Frekvens kun have respekt til overs for den Titus Andronicus koncert vi oplevede. De er i øjeblikket aktuelle med deres andet album, The Monitor – et konceptalbum omhandlende den amerikanske borgerkrig, og det er en voldsom sag hvor 5 af albummets 10 numre bevæger sig ud over 7 minutter (incl den fantastiske afslutter The Battle of Hampton Roads). Titus er blevet kaldt bandet der kan forene Pixies med Bruce Springsteen og måske kan de også samle hele Frekvens redaktionen – vi giver i hvert fald vores varmeste anbefalinger til Titus Andronicus.

Wild Beasts
Med forsanger Hayden Thorpes høje falset vokal centralt i lydbilledet har Wild Beasts modtaget uanede mængder af ros for både deres debutalbum “Limbo, Panto” som udkom i 2008, men i endnu højere grad for opfølgeren “Two Dancers” fra sidste år, og man behøver bare at høre de fantastiske singler Hooting & Howling og All the King”s Men for at forstå hvorfor.

Wooden Shjips
60erne lever i bedste velgående for de californiske syrehoveder i Wooden Shjips. Musikken er først og fremmest bygget omkring lange psykedeliske passager som trækker en del på krautede elementer i deres repetitive opbygning. Lyt til Shrinking Moon for You hvis du kan lide det er der masser mere at komme efter, hvis ikke er der nok ikke mere at hente for de er ret tro imod deres lyd. Her på Frekvens glæder vi os til et skud syrerock, og det må gerne være sent om natten.

Dette bringer os til afslutningen på anden del af Frekvens” store Roskilde guide, hvis du mener vi har overset noget så hører vi selvfølgelig gerne fra dig i kommentar feltet. I næste del af guiden sætter vi fokus på den mellemstore navne på plakaten.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
Anders
June 4, 2010 kl. 23:28

Woot, tak for nissennenmondai-tippet. De ryger helt sikkert på min liste som must-see!

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS