Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

air_-_Orange_Stage_-_photo_by_Klavs_Bo_Christensen-Rockphoto

Hegnet er væltet, vejret tegner til at blive godt, festivalen melder efterhånden alt udsolgt (der findes i skrivende stund kun en dags billetter til torsdag) og vores gode ven Khal Allan har allerede hevet en 5 stjernet anmeldelse hjem i Gaffa(Politiken siger 3). Frekvens har allerede guidet dig igennem Pavilion Junior, de små navne og mellemgruppen hvis du stadig mangler at sætte de sidste krydser i dit program så er vi nu klar med vores mening om årets hovednavne.


Gorillaz
Gorillaz er det første navn man finder øverst på plakaten og det er intet mindre en en fantastisk bookning og på Frekvens glæder vi os meget til at opleve Damon Albarns tegneserie band. Gorillaz har 3 albums og en god håndfuld hits med sig til Roskilde. Dertil kommer spørgsmålet om hvordan man i det hele taget vil fremføre koncerten, bliver det med de 3d hologrammer som bandet før har luftet ved diverse award shows eller bliver det storskærme ledsaget af et stort orkester som det tidligere er set ved deres koncerter. Gorillaz spiller kun 3 festival jobs denne sommer så vi kan vel med rette forvente et spektakulært show.

Jack Johnson
Der er sikkert rigtig mange mennesker der er glade for at Jack Johnson er på årets plakat, det er bare ikke os. Den tidligere surfer har dog kastet en lang række hits af sig, og formår som få andre at skrue en blød, kønsløs og ganske ufarlig pop sang sammen. Man må da i det mindste håbe at solen skinner når han skal spille.

Muse
Roskilde Festivalen skriver selv at Muse er blandt de mest ønskede bands til festivalen som de besøger for tredje gang. Muse kommer til at samle et hav af mennesker på Orange og deres lyd kan sagtens fylde den store scene ud. En ganske udmærket bookning og dele af Frekvens redaktionen er sikkert at finde i menneskehavet foran Orange.

Nephew
Grundet en tradition (vist nok) om at have et danske band som hovednavn er Nephew kravlet op øverst på plakaten, og de er også Danmarks største band, vi kender dem allesammen godt. De skal nok samle en masse mennesker og lave et flot show som man ikke kan se nogen andre danske bands komme i nærheden af. Vi finder sikkert noget andet at se når de spiller.

Prince
Prince kan vel med rette regnes som en af de helt store ikoner i musikhistorien på linje med størelser som Michael Jackson og Madonna. Den bookning var der vist ingen der havde set komme, og til trods for forlydender om at Prince modtager et svimlende beløb for at spille så er vi ganske overbeviste om at det er en klasse bookning fra Roskildes side. Manden har leveret hits i de sidste 4 årtier og hvis han beslutter sig for at spille dem bliver det en enestående fest, jeg glæder mig ihvertfald til Little Red Corvette, Raspberry Baret, 1999, Purple Rain og alle de andre.

The Prodigy
Hvis man forestiller sig en brandvarm sommernat hvor et publikumshav går amok til Smack My Bitch Up eller Firestarter så virker bookningen af The Prodigy som en ret god idé. Hvis man derimod tænker over hvad Prodigy har produceret siden 90erne så kan man komme lidt mere i tvivl. Efter at have lyttet sidste års “Invaders Must Die” lyder det ikke som om der er meget nyt under solen. Kan det starte en fest? det burde det helt sikkert kunne. Skal vi se The Prodigy? ja, det skal vi jo nok.

Patti Smith and Band
Patti Smith er en af rockens helt store ikoner, hun er medlem af Rock n’ Roll Hall of Fame og hendes debut album “Horses” fra 1975 bør tælles blandt de helt store klassikere indenfor amerikansk punk rock (albummet kandiderer iøvrigt til den bedste åbningslinje nogensinde: “Jesus died for somebody’s sins but not mine”). Patti Smith udsendte i 2007 et album kun med covers hvorfra jeg ihvertfald ønsker mig hendes version af Smells Like Teen Spirit på Roskilde.

Them Crooked Vultures
Supergruppe. Smag lidt på ordet, jeg tror aldrig jeg har hørt en såkaldt supergruppe frivilligt tage prædikatet til sig. Men altså med supergruppe er det vel tale om en eller anden form for all-star besætning kendt fra andre bands og i den forstand kan Them Crooked Vultures ikke rende fra ordet. Josh Homme, Dave Grohl og John Paul Jones er hver for sig sværvægtere indenfor rock genren og deres meritter i grupper som Queens of The Stone Age, Nirvana og Led Zeppelin bør tale for sig selv. Summen af de tre er på albummet langt fra så godt som man kunne håbe, men fra Roskilde selv lyder det at det er virkelig tungt live, så mon ikke de lægger Orange ned.

Dette bringer os til enden på vores store gennemgang af Roskilde Festival 2010s program. I de nærmeste dage følger et par personlige anbefalinger fra Frekvens redaktionen og ellers så ønske vi alle en rigtig god festival.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS