Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

air_-_Orange_Stage_-_Nanna_Kreutzmann-Rockphoto

Nu er der præcis et døgn til Roskilde slår portene op til festivalpladsen og dermed til at festivalen for alvor begynder. Vi har allerede guidet jer igennem programmet i vores 4 dels optakt til årets festival (hvis du endnu ikke har læst dem så se dem her; del 1, del 2, del 3 og del 4) men her på falderebet vil redaktionen gerne komme med en række personlige anbefalinger af hvad du simpelthen ikke må gå glip af på årets festival.

Kristian
Kasabian – Orange, Søndag 19:30
Tilbage i april 2007 talte jeg med Kasabian-trommeslager Ian Matthews der sagde, at Roskilde bare skulle ringe, så ville de gerne komme forbi. Det har åbenbart været sværere end som så at gribe knoglen for både Roskilde og de danske spillesteder, for denne koncert er Kasabians første på dansk jord og jeg er overbevist om at det blive bliver empire, med masser af attitude, stemning og virkelig gode numre.

Anbefaler også: Muse (en skam med de seneste par albums, men stadig et fantastisk liveband), Bad Lieutenant (2/3 New Order med nogle virkelig stærke popsange), Tim Sweeney (hvis man skal høre dj-sæt på Roskilde, lyder han som et hit) og Wild Beasts (Krukket brit-synth)

Martin
Health – Pavilion, Fredag 23:00
Kvartetten fra L.A. beskrives oftest som støjrock, og der er da også en god portion larm at finde i gruppens musik. Men lydbilledet er meget mere nuanceret end som så, og gruppens soniske nysgerrighed skinner da også klart – og alligevel underspillet – igennem. På gruppens andet album, Get Color, er amerikanerne blevet en anelse mere elektroniske, ligesom enkelte sange endda finder inspiration i 80″erne. Det er dog stadig den tighte og organiserede støj, der – kombineret med Jake Duzsiks næsten spøgelsesagtige vokal – udgør kernen i HEALTHs forfriskende sange.

Bonusinfo: De fire er tilmed umådelig sympatiske. De boede hos mig efter deres (vanvittige) koncert på Musikcaféen i 2008. En fabelagtig koncert, der ud over mig og Peter var besøgt af ca. 15-20 mennesker.

Roy
Alice In Chains – Orange, Fredag 19:30
Offentliggørelsen af legendariske Alice In Chains var det sidste skub, som gjorde at jeg skulle på Roskilde. Udover at have lavet en lille håndfuld fantastiske albums, så spillede de også den måske bedste koncert jeg nogensinde har set, da de sidst gæstede Danmark.
Nej, det er ikke det samme uden Layne Staley, men den nye sanger er en glimrende erstatning, og med et godkendt album i bagagen, kan AIC nemt gå hen og blive festivalens højdepunkt – også selv om det er på Orange.

Anders
The Bear Quartet – Pavilion, Fredag 13:00
Op til sidste års Pop Revo dykkede jeg ned i The Bear Quartets bagkatalog og blev decideret tryllebundet af flere af deres albums. Det svenske kultband dyrkes intenst af en mindre skare, og deres utallige udgivelser kombineret med en hip modvilje mod interviews og koncerter har givet dem en nærmest mytologisk status blandt kendere. Derfor var det en overraskelse – og slem skuffelse – da bandet til Pop Revo kun diskede op med et kort set (var det syv numre?), der mestendels centrerede omkring muskuløs og afsindigt højt spillet rockmusik (af og til tangerende til decideret røvballerock.) Jeg må indrømme, at popfyren i mig havde håbet på materiale fra eksempelvis den eminente ”Personality Crisis”, men sådan skulle det ikke være. Det er da også yderst tvivlsomt, om de kompromisløse svenskere har tænkt sig at lefle for folk som mig på Roskilde, men man tør næsten ikke lade være med at give dem endnu et skud, nu hvor chancen er her igen.

Mette
The National – Arena, Søndag, 18:00
Det er kun anden gang, undertegnede kommer til at opleve Ohio-kvintetten live. Sidst var ligeledes på Roskilde, nemlig i 2007, hvor de spillede en helt fantastisk og uforglemmelig koncert på Odeon. Bandet har netop udgivet deres femte skive, High Violet, som har modtaget temmelig blandede anmeldelser. Det lader til, at mange finder High Violet monoton – en påstand, jeg overhovedet ikke kan erklære mig enig i. Indrømmet, de har meget at leve op til med så fantastiske udgivelser som Alligator og Boxer i ryggen, men der findes altså numre af samme kaliber på High Violet, såsom “Runaway”, “Conversation 16″, “Bloodbuzz Ohio” og “Anyone”s Ghost”, hvilke jeg glæder mig til at opleve fremført live. Jeg står ihvertfald skoleret, når the National indtager Arena søndag aften kl. 18.

Peter
LCD Soundsystem – Cosmopol, Torsdag, 20:15
Der bliver uden tvivl fyldt til bristepunktet på Cosmopol scenen når dette årtusinds fremmeligste pop snedker indtager Roskilde, og jeg er klar til at gå glip af flere fine ting så jeg kan få en god plads og være klar når LCD Soundsystem går på scenen bevæbnet til tænderne med nyklassikere som f.eks. All My Friends og Someone Great. James Murphy har allerede bebudet enden på LCD Soundsystem så man bør helt sikkert ikke gå glip af chancen for at få set dem før det er for sent.
Anbefaler også: Tinariwen, Dirty Projectors, Moderat og Vampire Weekend.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 

Aktivitet

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS