Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder


Det er ved at være sidste chance for at gøre status på det herrens år 2010. I min optik har det været et glimrende år, med nogle stabile plader, men dog uden de helt store skelsættende mesterværker. Jeg har valgt at blande de danske og udenlandske albums på min liste, ud fra en observation om 1) at de faktisk er fuldt på højde med hinanden, og 2) at det sådan set er ligemeget hvor bands kommer fra, så længe musikken er i orden. Fordelingen på min top 10 er således 6 plader fra USA, 3 fra Danmark og én fra Belgien. Næste år må jeg prøve at høre noget britisk musik igen…

1)Ok Go – Of the blue color of the sky
Allerede tilbage i januar, erklærede jeg at dette var årets bedste plade, og det holder jeg fast i! Førstesinglen “WTF?” tog godt nok lidt tid at komme ind på, men derfra kom der en perlerække af sange, og ikke mindst videoer, som endda blev fulgt af en mesterlig koncert i Vega. Der er nærmest ikke noget dette band ikke kan, og selv om denne blanding af Prince of Flaming Lips måske virker underlig på papiret, så har de altså begået årets bedste plade i min verden.

2)Queens of the Stone Age – Rated R (Deluxe Edition)
Må man gerne have en genudgivelse på sin årsliste? Nej, måske ikke under normale omstændigheder, men dette er heller ikke bare et normalt genoptryk af en gammel skive. CD1 er Rated R, måske den bedste (Qotsa) plade nogensinde, og CD2 er spækket med gamle b-sider og andet guf, som jeg i sin tid brugte dage på at prøve at støve op på diverse mere eller mindre lovlige hjemmesider. Hvor er det skønt nu endeligt at have dem på en, flot, deluxe cd.

3)Malpractice – Tectonics
Den årlige Johannes Gammelby skive, fristes man næsten til at sige. I Am Bones og Beta Satan har i de senere år haft en fast plads på både iPod og årslister hos undertegnede, og nu skrives Malpractice ind i den fine tradition. Der er blevet strammet op på både sangskrivning og produktion, og hvor I Am Bones stak lidt i alle retninger, så har Malpractice faktisk begået en overraskende helstøbt plade, som både larmer og støjer, men også har nogle melodier som kan bære det hele.

4)Vampire Weekend – Contra
En plade som mangler på mange årslister, måske fordi den kom allerede I januar. På mange måder passer den slet ikke ind i min pladesamling, men alligevel er den umulig at komme udenom, fordi man bliver i så pokkers godt humør af at høre den. “Giving Up the Gun” og “Holiday” er stand out tracks, som til trods for det opskruede tempo og afro-rytmerne, minder mig om Weezer, når de er allermest collegenørdede.

5)Eels – End Times
Den årlige Eels plade. End Times er en plade som kræver tid, men belønner lytteren som har tålmodighed til at høre på Mr. E når han er i sit allermest deprimerede hjørne. Der er store ting på spil på dette dystre album, men hvis man giver det en chance, så er der heldigvis også store sange. Som altid.

6)She & Him – Vol. 2

7)The Kissaway Trail – Sleep Mountain

8)Band of Horses – Infinite Arms

9)Ghinzu – Mirror Mirror (Dansk release I 2010)

10)De Eneste To – De Eneste To

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
T-H
January 3, 2011 kl. 1:26

Whee! Frekvens.dk er ikke (helt) død!

Aktivitet

Canfield Solitaire: It’s in point of fact a nice and useful...
bonk io: wonderful issues altogether, you simply gained a new...
Find out more: Hi Dear, are you actually visiting this site on a...
vex: Simply desire to say your article is as surprising. The...
google snake: Hey very nice blog!
wormax io: Wow, awesome blog layout! How long have you been...

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS