Forside Det bedste Anmeldelser Favoritter Støj på frekvensen Skribenter

Nyheder

Mallarn

The Malpractice spiller i aften på Voxhall sammen med Marybell Catastrophy.

Selvfølgelig hyper vi da The Malpractice, vi havde jo også en udtalt svaghed for bagmand Johannes Gammelbys projekt I Am Bones og vi har da også været glade for Beta Satan, hvor Gammelby gav/giver? den på guitar. Tilbage i efteråret lige da The Malpractices debutplade, Tectonics (som iøvrigt røg ind på en tredje plads over årets plader hos Roy) udkom, mødte vi Johannes til et par øl og en snak om det nye projekt.


Mit kommercielle ambitionsniveau er på et absolut nulpunkt udtaler Gammelby kort inde i samtalen, og skynder sig hurtigt at tilføje at det så absolut ikke har noget at gøre med at han ikke har lyst til at sælge plader eller at der skal komme en masse mennesker til hans koncerter. Flere gange nævner han også hvor glad han er for at folk lægger så stort et arbejde i pladen imens han gestikulere hen ad gangen imod Crunchy Frogs hovedkontor hvor grænsen imellem arbejde og fredagsbar dog efterhånden er omskiftelig størrelse. Men hvad er det så der får Gammelby til at komme med sådan en udmelding. Pressemeddelelsen taler om et behov for mere ærlig sangskrivning, men på samme side bliver Johannes Gammelby udråbt til den nye Justin Timberlake, vi tillader os at være kritiske overfor dens saglighed, men prøver alligevel at tage fat i punktet omkring den ærlige sangskrivning, har I Am Bones eller Beta Satan f.eks. ikke indeholdt det?

Ideen om “den ærlige sangskrivning” sprang ud af en aften i hegnet på havnen (hvor Malpractice og Beta Satan har øvelokale) sammen med min ven Claus som spiller i Figurines, fortæller Johannes Gammelby. Det handler mest om at finde frem til at lave den plade som man helt selv gerne vil lave, forklarer Gammelby videre – altså at være ærlig overfor sig selv, i stedet for at passe tingene ind i en eller anden skabelon af forventninger som andre måske har til en og ens musik – her øjner vi en chance, og slår hurtigt ind på hvorfor det var nødvendigt at opløse I Am Bones for at opnå denne ærlighed. “Uden at komme for meget ind på det, for jeg har Maske vigtigst er det, at du kan spille ligesa meget blackjack regler , du onsker, helt uden at investere nogen penge. ikke rigtig lyst til at rode for meget rundt i det, så handlede det måske også om at jeg havde for store forventninger til de andre i bandet, jeg forventede at de skulle løfte mig op til det jeg gerne ville have, og det skete nok ikke helt, hvilket ikke kun var deres skyld, forklarer Gammelby og indikere ligesom at det samtalepunkt er udtømt. Vi vender derfor tilbage til det der med den ærlige sangskrivning, man fornemmer et opgør med musikbranchen, specielt når man tager sangen “Pop Music” med i mellemregningerne, hvori det bl.a. lyder “and they suck and suck, and they will suck me dry”, så skulle der jo ikke være noget at være i tvivl om.

“Da Beta Satan udgav deres plade langede man også meget ud efter branchen og nu virker det så til at du er ved at gøre dem kunsten efter, din plade lyder jo også langt hen ad vejen meget vred?”. Beta Satan var ligesom ikke mit trip med alle de der udmeldinger, så det ved jeg ikke rigtigt om jeg kan sige noget om, men med hensyn til lyden på min plade peger det tilbage på det med den ærlige sangskrivning og måde at lave musik på, det kan godt være at folk gik og forventede noget skramlet lo-fi indie, men lige nu er det der her musik jeg har lyst til og så har jeg prøvet at vride mig fri af de der forventninger og finde ind til hvad jeg virkelig syntes fungere, svarer Gammelby. “Det lyder meget af Nine Inch Nails nogle gange” – det er der mange der har sagt, men jeg har faktisk aldrig lyttet til en Nine Inch Nails sang, lyder det fra Gammelby, det kan virke lidt kedeligt men igen kan jeg kun sige at det var det her der virkede rigtigt, jeg har arbejdet en del sammen med Noel fra Hooray for Earth (et band som vi også har nævnt her på siden – igennem Johannes), som jeg syntes skriver nogle virkelig gode pop-sange, samtidig med at der er god hammer på. På samme måde som f.eks. Nirvana og Pixies supplerer Frekvens – ja, det kan man faktisk godt sige næsten råber Johannes med en nærmest begejstret stemme, inden han tager en tår mere af sin øl.

Vi beslutter os for at vi er kommet godt rundt om det nye projekt og går op på kontoret til de andre, for som Johannes Gammelby selv siger det, “så er det sgu også lidt mærkeligt at vi bare skal sidde her og snakke om mig, for vi kender jo godt hinanden” – vi slutter os til de andre på kontoret og fortsætter påskønnelsen af larmende 90er rock, hvis min hukommelse ikke svigter mig helt, så specifikt over Melvins og Shellac.

 

Skriv din mening
  

Kommentarer
 
StyleGuy
February 17, 2013 kl. 17:12

Jeg gad virkelig godt have set en koncert med dem. Man finder næppe et band med mere end energi og gang i den.

wormax io
July 20, 2020 kl. 16:25

Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?

you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!

google snake
July 20, 2020 kl. 17:11

Hey very nice blog!

vex
July 20, 2020 kl. 18:02

Simply desire to say your article is as surprising.
The clearness in your post is simply excellent and i can assume you are an expert on this
subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
Thanks a million and please keep up the gratifying work.

Find out more
August 2, 2020 kl. 16:53

Hi Dear, are you actually visiting this site on a regular basis, if
so afterward you will without doubt take nice knowledge.

bonk io
October 5, 2020 kl. 18:19

wonderful issues altogether, you simply gained a new reader.
What may you suggest about your submit that you simply made a few days
in the past? Any positive?

Canfield Solitaire
October 16, 2020 kl. 17:11

It’s in point of fact a nice and useful piece of info.
I’m satisfied that you shared this helpful information with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

impossible quiz
October 28, 2020 kl. 14:29

Thank you, I’ve just been looking for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I have came upon so
far. But, what concerning the bottom line?
Are you sure concerning the supply?

20 cy Dumpster
October 30, 2020 kl. 21:25

Hey there, You’ve done a fantastic job. I’ll definitely digg it and
personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this website.

alfaiztech.com
November 4, 2020 kl. 21:36

Its not my first time to visit this site, i am visiting this web site dailly and
take good data from here every day.

ace 333
December 22, 2020 kl. 6:21

Across the street add a lot big profit! You’ve got to find
the one that is designed to achieve a better job at Internet network marketing.
Internet income opportunities are all.

?? ???
January 5, 2021 kl. 0:07

Right here is the perfect website for everyone who would like
to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue
with you (not that I actually will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic which has been discussed for decades.
Wonderful stuff, just wonderful!

?????
January 5, 2021 kl. 20:07

Howdy! This article couldn’t be written much better!

Looking at this post reminds me of my previous roommate!

He constantly kept talking about this. I will send this article to him.
Pretty sure he will have a great read. Thanks for sharing!

Aktivitet

Amelie: Hi friends, how is the whole thing, and what you desire to...
?????? ????: ?????? ???? ?????
????? w888: We absolutely love your blog and find the majority of...
n: I visit every day some sites and websites to read articles or...
mrpiracy: you’re really a good webmaster. The web site...
xxx: A?t?ally no matter if someone doesn’t be awa?e ?f...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/frekvens.dk/wp-content/themes/frekvens/sidebar.php on line 19

Støj

Links

Arkiv

Det med småt

RSS